آمار هفت ماهه تولید خودرو سواری در سال ۱۴۰۳؛

ماه مهر به تولید خودرو جان دوباره داد

با رشد چشمگیر تولید خودرو سواری در سایپا و ایران خودرو نسبت به مهر ۱۴۰۲، آمار ماهیانه تولید انواع خودرو در کشور برای ۱۴۰۳ بالاخره مثبت شد.

یکشنبه - ۲۷ آبان ۱۴۰۳ - ۱۷:۵۷
آمار هفت ماهه تولید خودرو در سال ۱۴۰۳

از ابتدای امسال، تولید انواع خودرو در کشور یک روند منفی را در آمار ماهیانه اعلامی از سوی وزارت صمت، پیش گرفته بود، بطوریکه غیر از وانت و اتوبوس، آمار تولید ماهیانه در تمامی بخش ها، از سواری و ون بگیرید، تا انواع کامیونت، کامیون و کشنده، در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، منفی اعلام میشد. در ماه مهر اما حداقل در تولید سواری، درصد رُشد تولید با ثبت عدد ۱۴.۴، مثبت شد و همین کافی بود تا جمع تولید ماهیانه انواع خودرو در کشور نسبت به مهر ۱۴۰۲ نیز با رُشد همراه باشد.

طبق آمار اعلامی از سوی دفتر صنایع خودرو وزارت صنعت، معدن و تجارت، در مهر ماه سال ۱۴۰۳ روی هم رفته ۱۲۴.۲۸۵ دستگاه انواع خودرو در کشور به تولید رسیده که در مقایسه با ۱۰۹.۳۳۸ دستگاه مهر ماه ۱۴۰۲، رُشد ۱۳.۷ درصدی را نشان می‌دهد.

آمار ماهیانه تولید خودرو در مهر ماه سال ۱۴۰۳

همانطور که اشاره شد، عامل اصلی مُثبت شدن درصد رُشد تولید خودرو در مهر ماه، ثبت عدد ۱۰۴ هزار و ۱۲۰ دستگاه برای تولید خودرو سواری است؛ عددی که در مقایسه با ۹۰.۹۷۸ دستگاه تولید خودرو سواری مهر ماه ۱۴۰۲، نشان دهنده رُشد ۱۴.۴ درصدی است. و بد نیست به این هم اشاره کنیم که در شش ماه نخست ۱۴۰۳، تولید ماهیانه خودرو سواری هرگز نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲ رُشد نداشته.

نکته جالب‌توجه تر این است که رُشد تولید خودرو سواری، برخلاف روال معمول ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲، نه به واسطه آمار تولید بخش خصوصی، بلکه به دلیل افزایش تولیدی که گروه صنعتی ایران خودرو و گروه خودروسازی سایپا در این بخش داشته، میسر شده است. برای مثال، تولید خودرو سواری سایپا ۱۱.۲ درصد نسبت به مهر ۱۴۰۲ افزایش داشته و به ۳۵.۰۸۳ دستگاه در مهر ماه ۱۴۰۳ رسیده است. تولید مهر ۱۴۰۳ ایران خودرو نیز ۴۷.۵۰۷ دستگاه اعلام شده که ۲۵ درصد بیشتر از تولید ۳۸.۰۰۱ دستگاهی مهرماه ۱۴۰۲ این خودروساز است.

آمار هفت ماهه تولید خودرو در سال ۱۴۰۳

البته ذکر این نکته ضروری است که با وجود مثبت شدن روند تولید خودرو سواری در ایران خودرو و سایپا برای مهر ماه ۱۴۰۳، مجموع تولید خودرو سواری در این دو خودروساز بزرگ کشورمان در سال ۱۴۰۳ کماکان در مقایسه با هفت ماه نخست ۱۴۰۲، منفی است.

سایپا در هفت ماه نخست امسال روی هم رفته ۱۹۸.۵۵۵ دستگاه خودرو سواری تولید کرده که ۷.۷ درصد کمتر از هفت ماه نخست ۱۴۰۲ است. ایران خودرو هم در این مدت، عدد ۲۷۷.۳۳۹ دستگاه را برای تولید انواع خودرو سواری به ثبت رسانده که ۴.۳ درصد کمتر از تولید ۷ ماه نخست ۱۴۰۲ خودرو سواری در گروه صنعتی ایران خودرو است.

دیگر عامل تاثیرگذار در مثبت شدن تولید آمار ماهیانه تولید انواع خودرو در مهر ماه، افزایش چشمگیر آمار تولید انواع وانت و پیکاپ در کشورمان بوده که این مهم نیز اگرچه توسط سایپا و ایران خودرو محقق شده اما رُشد چشمگیر تولید پیکاپ های کرمان موتور نیز در این بین، بی‌تاثیر نبوده.

مهر ماه امسال، از مجموع ۱۷.۷۵۷ دستگاه تولیدی که برای بخش وانت و پیکاپ به ثبت رسیده و حدودا ۱۹ درصد بیشتر از جمع تولید وانت و پیکاپ در مهر ماه ۱۴۰۲ است، گروه خودروسازی سایپا سهم ۱۲.۲۵۴ دستگاهی داشته و گروه صنعتی ایران خودرو سهم ۲.۹۸۲ دستگاهی داشتند. با ثبت این مقادیر، جمع تولید هفت ماهه انواع وانت و پیکاپ در سایپا به ۷۲.۰۰۱ دستگاه و در ایران خودرو به ۱۷.۶۲۱ دستگاه رسید. کرمان موتور نیز در مهر ماه، ۲.۳۴۲ دستگاه از پیکاپ های T۸ و T۹ به تولید رسانده تا جمع تولید هفت ماهه پیکاپ های خود در سال ۱۴۰۳ را به ۶.۰۲۸ دستگاه برساند.

گفتنی است برای هفت ماه نخست امسال، جمع تولید بخش وانت و پیکاپ ۹۶.۶۴۵ دستگاه بوده که نشان دهنده رُشد ۶ درصدی نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲ است.

به غیر از بخش سواری و وانت اما تولید ماهیانه ماه مهر در دیگر بخش‌ها، در مقایسه با مهر ماه ۱۴۰۲، کماکان منفی است. آمار تجمیعی تولید انواع خودرو در کشورمان نیز برای هفت ماهه نخست ۱۴۰۳، بالغ بر ۷۳۰ هزار دستگاه اعلام شده. این در حالی است که در هفت ماه نخست ۱۴۰۲، آمار تجمیعی تولید خودرو از مرز ۷۴۹ هزار دستگاه، گذشته بود.

5 از 1 رای

نظر شما چیست؟