بهمنموتور اواخر ۱۳۹۹ بالاخره دیگنیتی را با جادههای کشور آشنا کرد و فروش خودرو فیدلیتی را نیز این هفته بصورت رسمی آغاز کرد. حال زمان آن رسیده تا با خودرویی آشنا شوید که فصل سوم رنسانس گروه بهمن در قرن جدید را رقم خواهد زد. سدان چینی گروه بهمن که اواخر سال گذشته و با اکران بیلبورد های نوروزی بهمن موتور بر سر زبان ها افتاد، یک سدان کامپکت چینی از تولیدات دانگ فنگ یعنی خودرو فنگشن ییژوان است که در بازارهای صادراتی، با نام Aeolus D53 شناخته میشود.
یک چینی با استخوانبندی فرانسوی!
فنگشن یا همان ایولوس که از برندهای زیرمجموعه دانگ فنگ است، اواسط ۲۰۱۹ از محصول جدیدی بنام ییژوان رونمایی کرد که اولین محصول اختصاصی دانگ فنگ برپایه پلتفرم جدید CMP پژو-سیتروئن است. این محصول که در ادامه، با تغییراتی، تحت برند ونوچیا نیز عرضه شد، از استایلی تهاجمی و آیرودینامیک بهره میبرد که رویکرد طراحی نسل آتی ساختههای دانگ فنگ را به تصویر میکشد. در کابین هم که در عین سادگی، مدرن جلوه میکند، جزئیاتی همچون نمایشگر پشت فرمان به جای نشانگر های مرسوم، نمایشگر لمسی ایستاده بر روی داشبورد، نمایشگر دوم برای سیستم تهویه، سطوح حساس به لمس به جای دکمههای کنترلگر فیزیکی و اهرم گرد تعویض دنده بر روی کنسول میانی جلب نظر میکنند.
باز هم یک موتور ۱.۵ لیتری توربو
فنگشن ییژوان با موتورهای ۳ سیلندر ۱.۰ لیتری توربو ۱۲۹ اسبی و ۱.۵ لیتری توربو ۱۵۰ اسبی در چین عرضه شده است. اما از میان اینها، به نظر میآید گزینه ۱.۵ لیتری توربو با توجه به اشتراکات فنی با مجموعه محرکه دیگنیتی برای سدان چینی گروه بهمن در نظر گرفته شده است. برخلاف واحد ۱.۰ لیتری که تنها به گیربکس دستی ۵ سرعته قابل اتصال است، موتور ۱.۵ لیتری توربو به گیربکس ۶ سرعته اتومات دو کلاچ متصل است و توان تولید بیشینه گشتاوری معادل ۲۳۰ نیوتنمتر را دارد. با این پیکربندی پیشرانه، Aeolus Yixuan میتواند حداکثر تا ۱۹۰ کیلومتر در ساعت سرعت بگیرد. و این در حالی است که متوسط مصرف سوخت آن، تنها ۶.۴ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر اعلام شده است.
حدود قیمت سدان چینی گروه بهمن
هفته های پیش رو شاید زمان مناسبی برای درز اولیه اطلاعات از سوی بهمن موتور برای جهتدهی به افکار عمومی باشد چراکه رقبا در این مدت بیکار ننشسته اند. از یک سو ایران خودرو قرار است به زودی تولید تارا اتوماتیک را تیراژ انبوه آغاز کند. از طرفی هم اولین نمونه های چری آریزو۵ پلاس را برای تست های مربوطه به ایران رسیده. JAC J7 جدید کرمانموتور هم همین نزدیکی هاست و دیر یا زود باید از آغاز تولید آن بشنویم. مشاهده میکنید که سدان چینی گروه بهمن قرار است در بخشی از بازار ورود کند که به زودی بسیار داغ خواهد شد. و با نگاهی به همین بازار میتوان حدود قیمت آن را تخمین زد.
قیمت فنگشن ییژوان در چین، بسته به موتور و سطح امکانات، در محدوده ۶۹.۹۰۰ تا ۱۰۰.۹۰۰ یوان است یعنی ۱۰.۷۵۰ تا ۱۵.۵۰۰ دلار. از آنجایی که هنوز از سطح امکانات نمونه در نظر گرفته شده برای بازار ایران، اطلاعاتی در دست نیست، نمیتوان برآورد دقیقی از قیمت داشت. اما احتمالا بهمن موتور روند قیمتگذاری معقولتر دیگنیتی و فیدلیتی در مقایسه با رقیب اصلی یعنی مدیران خودرو را در مورد سدان جدید خود نیز پیش خواهد گرفت. و این یعنی میتوان انتظار حدود قیمت ۵۵۰ تا حداکثر ۶۰۰ میلیون تومان را برای این محصول داشت.
قیمت معقول برای یک چینی مجهز
این قیمت مخصوصا با توجه به شرایط فعلی بازار، میتواند عدد معقولی برای فنگشن ییژوان در بازار ایران باشد. مخصوصا با توجه به اینکه احتمال عرضه آن با سطح بالایی از امکانات ایمنی و رفاهی از جمله ایربگهای جلو و جانبی جلو، سیستم بررسی فشار باد تایرها، توزیع الکترونیک نیروی ترمز، کنترل هرزگردی، کنترل پایداری الکترونیک، هشدار انحراف از مسیر، دوربین دنده عقب، سیستم دید ۳۶۰ درجه از اطراف، هشدار نقاط کور راننده، کروزکنترل، همیار آغاز حرکت در سربالایی+اتوهُلد، ورود و استارت بدون کلید، چراغهای اتوماتیک، آینهبغل های برقی مجهز به گرمکن، پوشش چرم کابین، غربیلک فرمان با کنترلگر های چند منظوره، سیستم اطلاعات و سرگرمی با نمایشگر ۱۰.۲۵ اینچ، سیستم صوتی با شش بلندگو، تهویه اتوماتیک، نویگیشن، تنظیم برقی صندلی های جلو، رابط کاربری گوشی های هوشمند و … وجود دارد.
البته طبق الگویی که در دیگنیتی و فیدلیتی دیدیم، بهمن موتور قطعا نام متفاوتی برای این محصول آتی خود در نظر گرفته که همآوای نام های دیگینیتی و فیدلیتی خواهد بود. در پایان میتوانید به تماشای گالری تصاویر خودرو دانگ فنگ فنگشن ییژوان بنشینید.
نظر شما چیست؟