شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران به عنوان نهاد بازرسی مورد تایید وزارت صنعت، معدن و تجارت، بخش عمده مسئولیت ارزشیابی کیفی خودروها در کشور را برعهده دارد. این شرکت نتایج این ارزشیابی را ضمن مقایسه با اهداف کیفی تعیین شده برای هرخودرو، براساس جدول سطوح کیفیت و حدود مجاز مصوب نیز مورد تجزیه و تحلیل قرار میدهد. و در ادامه، گزارشی که از این بررسی حاصل میشود را هرماه به وزارت صمت ارائه میکند. این شرکت به تازگی گزارش ارزشیابی کیفی خودرو ها در اردیبهشت ۱۴۰۰ را منتشر کرده، گزارشی که نشان میدهد دنا پلاس توربوشارژ اتوماتیک تنها خودرویی است که توانسته از ارزشیابی های کیفی ISQI پنج ستاره کیفیت دریافت کند.
از دنا پلاس توربوشارژ ۵ ستاره تا چینی های چندصد میلیونی کمستاره!
بنا بر این گزارش، غیر از دنا پلاس توربوشارژ اتوماتیک که پنج ستاره کیفیت دریافت کرده، ۵ خودرو نیز موفق به کسب چهار ستاره کیفیت شده اند که البته غیر از سایپا کوییک، همگی از تولیدات ایران خودرو هستند. باقی خودرو های سواری ساخت و مونتاژ داخل در سطوح قیمتی پنجگانه نیز عمدتا سه ستاره از مجموع پنج ستاره کیفی را دریافت کرده اند. نکته قابل تامل این است که غیر از هایما S7 اتوماتیک که موفق به کسب چهار ستاره کیفیت شده، هیچ یک از چینی های مونتاژ ایران با وجود قرار داشتن در سطح قیمتی ۱ و ۲ نتوانسته اند به رده کیفی بالاتر از سه ستاره دست یابند. و قابل تامل تر این است که خودرو MVM X33S با وجود قیمت شرکتی بالاتر از ۵۶۵ میلیون تومان، در رده کیفی ۲ ستاره ارزشیابی شده. خودرو چری تیگو ۷ هم با وجود قیمت شرکتی ۹۹۱ میلیون و ۷۱۳ هزار تومانی نتوانسته از ارزشیابی اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ بیشتر از ۳ ستاره کیفیت در یافت کند!
هدف از ارزشیابی کیفی خودرو ها
فرآیند ارزشیابی کیفی خودروها به منظور آگاهی از تمام ایرادات موجود در خودرو به وسیله هدایت آدیت به کشف عیوب عملکردی و تاثیر حداکثری ایرادات ایمنی طراحی شده است. گفتنی است در ارزشیابی کیفی، خودرو از نظر عیوب ظاهری و عملکردی مورد بازرسی قرار میگیرد. شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران مطابق دستورالعملهای موجود، خودروهای داخلی را در پنج دسته قیمتی، مورد بررسی قرار میدهد. سپس بسته به سطح کیفی و البته میزان رضایت مشتریان، بین ۱ تا ۵ ستاره کیفی را به آنها اختصاص میدهد. هدف اصلی از این گزارش، ارتقا کیفیت خودروها، افزایش رضایت مشتریان و ایجاد رقابت مثبت بین خودروسازها است.
در ادامه میتوانید جدول گزارش ارزشیابی کیفی خودروها در اردیبهشت ۱۴۰۰ مشاهده کنید.
نظر شما چیست؟