کلاس پیکاپ بدون شک در زمره جدیدترین موج های خودرویی بازار ایران قرار دارد که مملو از گزینه هایی با ابعاد تقریبا یکسان، پیشرانه ها نسبتا هم سطح اما در چهره های مختلف شده اما وقتی مشخصات فنی، امکانات و قیمت آن ها را در مقام مقایسه بررسی کنید متوجه می شوید که روند ورود پیکاپ های جدید به بازار ایران در رده های متوسط رو به بالا و بعضا پریمیوم قیمتی بزار قرار می گیرد اما دیارخودروقرار است با پیکاپ جدید L۷پلاس به یکی از نقاط خالی این بازار قدم بگذارد.
پیکاپ L7پلاس دیارخودرو محصولی از برند Keyton چین است که بر پایه شاکله موفقی در این کلاس شکل گرفته و ضمن بهره گیری از چهره ای مشابه پیکاپ های آمریکایی، فضای قابل توجه بار را در کنار کابینی 4 نفره به همراه پیشرانه ای مطمئن، به روز و با قدرت مناسب و سیستم دو دیفرانسیل ارائه می کند.
طراحی جذاب و تنومند L7پلاس دیارخودرو
طراحی ظاهری L7پلاس با جلوپنجره بزرگ و طراحی چراغ های آن از رقبا متمایز می شود. این خودرو در نمای ظاهری به چراغ های روشنایی در روز مجهز شده و روی آینه ها نیز چراغ های راهنما تعبیه شده اند. بسیار یاز مشتریان این کلاس از خودروها که چندان با باربری سر و کار ندارند از یک خودرو عضلانی با ته چهره آمریکایی بیشتر استقبال می کنند و درب موتور این پیکاپ با چنین هویتی، تکمیل کننده تمایز دماغه این خودرو با رقباست. نمای جانبی و عقب این پیکاپ نیز مانند دیگر پیکاپ ها تقریبا جلوه ای مشابه را ارائه می کند و فضای بار برای جلوگیری از هر گونه ضربه، با متریال خاص پوشیده شده تا ضر ضربه و خط و خش باشد.
ابعاد اتاق و فضای بار در مقایسه با رقبا
نخستین نسخه L7پلاس نمونه مجهز به گیربکس دستی این خودرو است. اگر وانت های شهری را در نظر نگیریم، بازار پیکاپ های این کلاس عملا از مرز قیمتی یک میلیارد تومان آغاز می شود و ارزان ترین پیکاپ صفر کیلومتر کنونی، از نظر ابعاد ظاهری 5.3 متر طول دارد و فضای بار آن 1.4×1.6 متر است. بررسی ابعاد L7 نشان دهنده آناست که این پاکپ از عمده رقبای مجهز به گیربکس دستی خودرو طول بیشتری دارد و ابعاد فضای بار آن در بین دو گزینه نخست بازار قرار می گیرد. با این حساب، با ورود L7پلاس شما با یک گزینه دست و پا بسته از نظر ابعاد روبرو نخواهید بود و در کنار دماغه و طراحی هجومی و تنومند آن، ابعاد بزرگی را مشاهده خواهید کرد.
پیشرانه به روز
تا پیش از سال ۹۷ که پیکاپ های محدودی به بازار ایران عرضه می شدند و از قضا، دو نسخه وینگل۳ و ۵ آن توسط دیارخودرو تولید و وارد بازار می شد، همه آن ها به پیشرانه سری 4G69 میتسوبیشی مجهز بودند اما از سال ۲۰۱۷، میتسوبیشی سری 4K2 را توسعه داده که یکی از نسخه های تنفس طبیعی آن با نام 4K22D4M با حجم 2.4 لیتر و به صورت تنفس طبیعی در دل پیکاپ L7 پلاس قرار گرفته است. این سری پیشرانه جدید از سرسیلندر بهبود یافته جدید در کنار تکنلووژی زمان بندی هوشمند سوپاپ میتسوبیشی یا MIVEC بهره می برد. حدکثر توان L7پلاس با این پیشرانه به ۱۵۰ اسب بخار و حداکثر گشتاور آن به ۲۳۰نیوتون متر روی دور موتور ۴۰۰۰ میرسد که از طریق یک گیربکس ۵ سرعته دستی به هر دو محور منتقل می شود.
عملکرد فنی پیکاپ L7 پلاس دیارخودرو در مقایسه با رقبا
L7پلاس با این مشخصات فنی و احتساب وزن خالص ۱۸۶۵ کیلوگرمی، به ازای هر کیلوگرم، ۰.۰۸ اسب بخار قدرت در اختیار دارد. این در حالی است که ارزان ترین پیکاپ بازار از پیشرانه سری 4G69 با حداکثر توان ۱۲۴ اسب بار استفاده می کند و به ازای هر کیلوگرم از وزن خالصش، ۰.۰۷ اسب بخار قدرت در اختیار دارد. حتی در گزینه های توربو موجود در بازار نیز وزن خالص به حدود ۲ تن می رسد و توان ۱۷۰ اسب بخاری یکی از این پیکاپ ها نسبت مشابهی از وزن و قدرت با L7 پلاس را به نمایش می گذارد.
در نتیجه، از نظر عملکردی، L7پلاس روی کاغذ تفاوت زیادی با پیکاپ های کمتر از ۲۰۰ اسب بخاری بازار ندارد و می توان پاسخگوی نیاز وزن ناخالص ۳.۱ تُنی خود باشد. پیکاپ L7 Plus همانند عمده رقبای همردهاش در بازار، از چرخ هایی با ابعاد 265/65R17 بهره می برد و زاپاس آن نیز از نوع رینگ استیل فول سایز است.
فضای کابین و امکانات
در داخلی کابین، یک نمایشگر ۸ اینچی در میانه کنسول مجهز به بلوتوث و تماس تلفنی قرار گرفته که از طریق کلید هایی روی فرمان قابل کنترل است. همچنین نمایشگری در پشت فرمان قرار دارد که آپشن کنترل فشار باد تایرها یا TPMS را نمایش می دهد. در پشت اهرم تعویض دنده برخی کلید های کنترل قرار دارد و دو جالیوانی نیز بین دو صندلی جلو با قابلیت تنظیم دستی قرار گرفته است. همچنین روکش صندلی ها در L7پلاس از نوع پارچه ای است. سیستم تهویه مطبوع با کنترلگرهای دیجیتال، سنسور عقب، فرمان هیدرولیک و دو کیسه هو از دیگر امکانات پیکاپ L7پلاس به شمار می آید.
جایگاه پیکاپ L7 پلاس دیارخودرو در بازار
همانطور که در بررسی کلی این پیکاپ مشخص شد، L7پلاس از نظر فنی در جایگاهی بالاتر از گزینه کف قیمتی بازار پیکاپ ها قرار می گیرد و عملکرد فنی مشابهی مانند رقبای زیر ۲۰۰ اسب بخاری با توجه به وزن خالص ارائه می کند. همچنین امکانات این خودرو از اقتصادی ترین پیکاپ بازار بالاتر است اما برخی آپشن های رفاهی را در مقایسه با گزینه های با قیمتی بیش از یک میلیارد کمتر دارد. در مجموع این پیکاپ باز نظر ظاهری و مشخصات فنی در سطح رقابتی قرار می گیرد اما از نظر امکات رفاهی پایینتر از عمده رقبا قرار دارد.
با این حساب به نظر می رسد که L7پلاس شرکت دیارخودرو در جایگاهی بدن رقیب در بازار قرار بگیرد و احتمالا با قیمتی رقابتی، به جای صعود به رده های بالای قیمتی، به گزینه ای مناسب برای انتخاب شرکت ها و سازمان ها بدل شود و مشتریانی که توان خرید پیکاپ های بعضا با قیمت بیش از ۱.۵ میلیارد تومان ندارند را به سمت خود جذب کند. شرکت دیارخودرو در حالی پیکاپ L7پلاس را آماده تولید و عرضه بازار از طریق شرکت زیرمجموعه ایساتیس موتور کرده که سابقه عرضه سه پیکاپ Deer، وینگل۳ و وینگل۵ را دارد و این مساله بخصوص در بخش خدمات پس از فروش، دیارخودرو را نسبت به دیگر گزینه ها در بازار باتجربه تر جلوه می دهد.
همچنین دیارخودرو در آینده نسخه اتوماتیک این پیکاپ را با مجموعه کاملتری از امکانات به بازار معرفی خواهد کرد که در جایگا هرقابتی متفاوتی از بازار قرار خواهد گرفت. نسخه اتوماتیک این پیکاپ براساس شنیده ها قرار است به گیربکس 6سرعته اتوماتیک مجهز شود و از آپشن های اضافه ای نظیر دوربین ۳۶۰ درجه، کنترل سرعت در سراشیبی، ترمز پارک برقی، کروز کنترل، تهویه مطبوع اتوماتیک، گرم کن صندلی های جلو و تنظیمات برقی صندلی راننده به همراه سنسور باران بهره خواهد برد.
انتهای پیام
نظر شما چیست؟